Onderhoud en tips over onze producten

Foto
DUNOON

Voorzichtig met Quooker kranen en waterkoker!
Het fine bone China (porselein) van Dunoon of andere merken zijn niet altijd bestand tegen de Quooker kranen of direct in de beker gieten van kokend heet water uit een waterkoker. Oorzaak is vaak grote temperatuur verschillen in herfst en winter; koude beker > kokend heet water.
Laat kokend heet water altijd eerst een minuutje afkoelen en schenk dan pas het water in de beker, dit komt ook de smaak van de thee ten goede!
Nog beter is het om een theepot te gebruiken, de wand van een theepot is gemaakt van dikker porselein.

Afwassen:
De langste levensduur verkrijgt u als u de producten van Dunoon met de hand afwast. Gebruik altijd een mild afwasmiddel en een zachte doek of afwaskwast.
Vermijdt agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponsjes omdat deze krassen veroorzaken op het glazuur. Gebruik geen speciale polijstmiddelen op de producten met metalen dessins.

Alle serviesonderdelen van Dunoon en Timeless en het Multi Colors bestek kunnen in de vaatwasser. Gebruik altijd een kwalitatief goed afwasproduct voor uw vaatwasser, die op de verpakking ook vermeld dat het product uw servies en vaat beschermt, zodat de glans en helderheid lang behouden blijft.
De verschillende afwasmiddelen voor de vaatwasser variëren in sterkte, sommigen kunnen tijdens het afwasproces de kleuren verbleken. Gebruik een mild afwasmiddel en houdt je aan de voorgeschreven hoeveelheid die door de afwasmiddel fabrikant wordt voorgeschreven. Zo houdt u lang plezier van uw serviesgoed.
Wees altijd voorzichtig als u de vaatwasser inpakt, probeer te vermijden dat de randen elkaar raken.
Let op! Mo Mo Panache drinkglazen niet in de vaatwasser!
 
Magnetron:
Alle Dunoon producten kunnen in de magnetron, mits er géén duurzame metalen zoals de 22-karaat goud accenten, in de dessins zijn gebruikt. Dan veroorzaakt de magnetron vonken waardoor het metaal wordt aangetast.